Follow us on :

Pages

Η συνέντευξη της Λέσχης

Συνέντευξη τύπου έδωσε η Λέσχη Φίλων Άρη με το Δ.Σ. του Φορέα να ξεκαθαρίζει με απόλυτη διαφάνεια πρός τον κόσμο του Συλλόγου τα οικονομικά δρώμενα της ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Πρώτος μίλησε ο ταμίας της Λέσχης κ.Χαμουζάς
«Προβλέψαμε και ανακοινώσαμε στο σώμα της Λέσχης ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ κατά την χρήση 2010-2011 θα επανέλθει στα κέρδη και η κερδοφορία θα ανέλθει στο ποσό των 800.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό 2010-2011 και είχαμε κερδοφορία 707.000 ευρώ. Τα έξοδα ανήλθαν σε 1.113.000 ευρώ έναντι της προηγούμενης χρήσης. Παραπλανητικές χρήσεις και ερμηνευτικές ερμηνείες του προϋπολογισμού που είναι δημοσιευμένος, μόνο ως κακόβουλες μπορούν να χαρακτηριστούν προς την ΠΑΕ και τη Λέσχη.
 
Επίσης τα έσοδα στην εταιρία είχαν ως εξής: 15% από εισιτήρια αγώνων και διαρκείας, 11% από τη συμμετοχή στην Ευρώπη (Europa league), 22% από τηλεοπτικά δικαιώματα και 9.73% από διαφημίσεις. Tα έξοδα της τρέχουσας χρήσης αυξήθηκαν κατά 2.144.000 λόγω της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και στην κάλυψη των αναγκών.

Από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η εταιρία έχει καταβάλλει 1.700.000 ευρώ μετρητά για κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων και συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ μετρητά, εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσό ήταν άμεσα απαιτητό για υποχρεώσεις της προηγούμενης διοίκησης. Η ΠΑΕ έπρεπε να προχωρήσει σε δραστική μείωση του αγωνιστικού προϋπολογισμού και ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να μάθει να πουλάει ποδοσφαιριστές, με απώτερο στόχο την τόνωση της ρευστότητας της εταιρίας».

Τη σκυτάλη πήρε ο κ.Μποτζώρης,υπεύθυνος ανάπτυξης της Λέσχης
«Το νέο οικονομικό περιβάλλον είναι δύσκολο και επισφαλές και δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε αυτό το γεγονός. Ανακοινώνεται ότι τη προσεχή περίοδο οι συνδρομές θα είναι για το 2011-2012, ετήσια 50 ευρώ, θα κατέχουν όλα τα προνόμια που απορρέει το καταστατικό της Λέσχης. Δεν θα έχουν εκπτώσεις σε προϊόντα της ΠΑΕ και ΚΑΕ εκτός αν αποφασίσουν αυτές να τις προσθέσουν οπιαδήποτε στιγμή. Συνδρομή ετήσια των 100 ευρώ, με την οποιά θα έχουν τα ίδια προνόμια συν όλες τις εκπτώσεις στα διαρκείας, στα προϊόντα, καθώς και στις υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά τον ρόλο της Λέσχης σε ενδεχόμενο επενδυτικού ενδιαφέροντος, οι συναντήσεις που πραγματοποιεί η διοίκηση μας επιτάσσουν να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση, ώστε αν υπάρχουν εξελίξεις, μέσω της γενικής συνέλευσης να αποφασίσουμε, για τις επόμενες κινήσεις και αν θα χρειαστεί, να πάμε σε ένα νέο διοικητικό μοντέλο».

Ακολούθησε ο υπεύθυνος Νομικών Θεμάτων,Θωμάς Γιαννόπουλος για τον Σκόρδα
« Η συγκεκριμένη αγωγή αναφέρει πολλά θέματα και δεν τιμάει το σωματείο η κατάθεση της. Πόσο μάλλον που από τη στιγμή όλα γίνονται σύμφωνα με το νόμο και η εκλογική διαδικασία επιβλέπεται από ένα σώμα δικηγόρων πριν γίνουν οι εκλογές αναλαμβάνει δράση η εξελεγκτική επιτροπή.

Στα πλαίσια αυτά επειδή έχουν ακουστεί πάρα πολλά η εξελεγκτική επιτροπή έχει υποβάλει αίτημα για έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας και την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο. Το ΔΣ της Λέσχης έχει κάνει δεκτό το αίτημα αυτό γιατί έπρεπε και οφείλαμε να το κάνουμε. Τώρα θα ενεργοποιήσουμε το νομικό τμήμα, με 50 δικηγόρους, για να προβούν σε επανέλεγχο όσων συνέβησαν στις εκλογές και την προηγούμενη περίοδο.

Η αγωγή συνδέεται άρρηκτα με το θέμα διαγραφής συγκεκριμένου μέλος. Από την αρχή αυτής της υπόθεσης λέγαμε και λέμε πως δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασίας αντιδικίας με κανένα, για αυτό δεν προβήκαμε σε κάποια ενέργεια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να δημιουργεί κλίμα φοβίας και ότι εμείς προβαίνουμε σε ποινικές πράξεις».

Ο πρόεδρος της Λέσχης κ.Γρανούζης
«Επιθυμία και υποχρέωση μας είναι να ξεκαθαριστεί άμεσα το θέμα της αγωγής του κ. Σκόρδα. Για αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί η αλήθεια σε όλα μας τα μέλη.

Αυτή η διαγραφή έγινε στις 21 Ιουνίου 2011. Το ΔΣ απλά καλείται βάσει καταστατικού να επικυρώσει την απόφαση που πήραν τα ίδια τα μέλη τότε.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι καθημερινά δίνουμε όλοι μας μάχη και αγώνα κόντρα στην οικονομική κρίση. Τον ίδιο αγώνα δίνουμε και εμείς στη Λέσχη και στην  εταιρία, που είμαστε μέτοχοι και ιδιοκτήτες. Όσο δύσκολο και αν είναι, έχουμε την ίδια υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό της ομάδας γιατί ο ΑΡΗΣ είναι κομμάτι της ζωής μας. Την προσπάθεια αυτή, επιδεινώνει η στάση του κράτους, που ενώ σε άλλες ομάδες παγώνει τις καταβολές, σε εμάς απαιτεί την καταβολή των μηνιαίων υποχρεώσεων και στραγγαλίζει την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Απαιτούμε να συμβεί ότι εκλιπαρεί η Ελλάδα στην ΕΕ, δηλαδή επιμήκυνση του χρέους σε 120 μηνιαίες δόσεις».

Για την ΚΑΕ ανέφερε
«Το πρόβλημα αυτό και η συμμετοχή μας στο τμήμα μπάσκετ έχει συζητηθεί πολλές φορές. Πρόθεση μας είναι να λυθεί το ιδιοκτησιακό κομμάτι. Όσοι επιθυμούν να εμπλακούν διοικητικά να έρθουν και να το κάνουν. Εμείς από σήμερα μελετάμε ένα κομμάτι οργάνωσης του μπάσκετ και θα καλέσουμε τα μέλη μας και τους αρειανούς να βοηθήσουν εθελοντικά στα γραφεία της Λέσχης, ενώ θα προσπαθήσουμε να συγκαλέσουμε την έκτακτη συνέλευση που ζητάει η ΚΑΕ.
Οι μέτοχοι δηλώνουν απρόθυμοι να δοθεί λύση. Η Λέσχη είναι μέτοχος στο ποδόσφαιρο και μπορεί να δώσει τη λύση εκεί. Στο μπάσκετ όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς ιδέες έχουμε αλλά δεν μπορούμε να τις εφαρμόσουμε. Αν ήταν ερασιτεχνική η ομάδα, θα το κάναμε. Οι μέτοχοι είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν τη λύση άμεσα».

Ο κ.Παπαδόπουλος,υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων δήλωσε
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να βρούμε όλα εκείνα τα σημεία, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους εκείνους που βοηθάνε το σύλλογο και την ομάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την κακή αγωνιστική πορεία της ομάδας, τη στεναχώρια που έχουμε, βλέποντας την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση, το γεγονός ότι σαν οπαδοί θέλουμε να χαρούμε από τον ΑΡΗ και την ίδια στιγμή, κάνουν τα παιχνιδάκια τους. Παιχνίδια που βασίζονται σε πολιτικές τέτοιες που αν μη τι άλλο, σε ζητήματα που θέτονται, από ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν ακριβώς το αντίθετο.

Επίσης πιστεύω ότι το οικονομικό θα το λύσουμε, θα παλέψουμε γιατί όλοι οι οπαδοί αγαπάμε την ομάδα τόσο πολύ, είμαστε μέτοχοι και θα βρούμε έστω και 50 και θα τους συντηρήσουμε. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλη διάρκεια.  Εμείς δεν είμαστε τίποτα μπροστά της. Όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά από τη διοίκηση, από τη Λέσχη, από την ΠΑΕ και από οπουδήποτε. Υπάρχει μια συνέχεια σε αυτό που αγαπάμε και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε όλοι. Κι εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να σπάσει αυτή τη σχέση. Και δεν μιλάω προσωπικά, μιλάω απέναντι στον κόσμο.

Μιλάω με πολύ αγάπη, και θέλω να πω σε όλους ότι μπορεί να έρθει στα γραφεία της Λέσχης, να πάρει το καταστατικό να το διαβάσει και να είστε σίγουροι ότι στην επόμενη συνέλευση του Φορέα, στην οποία έχουμε αφήσει πάρα πολλές εκκρεμότητες, θα δοθούν πολύ περισσότερες εξηγήσεις, αρκεί να έχουμε τα μέλη τα οποία απαιτούνται για να γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις, όπως η αλλαγή στο όνομα της Λέσχης. Όλα θα συζητηθούν στην επόμενη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί σύντομα».

Τέλος,ο υπεύθυνος Νομικών Θεμάτων κ.Θωμάς Γιαννόπουλος τοποθετήθηκε για τον Σκόρδα
«Έχουν ειπωθεί απίστευτα πράγματα από τον κ. Σκόρδα. Βρίσκεται σε ένα παραλήρημα κατά της Λέσχης από τότε που έχασε τα ηνία στην ΠΑΕ. Όλοι κρίνονται με βάση τις πράξεις και τα λόγια τους. Για τις πράξεις του κρίθηκε. Σήμερα κρίνεται μόνο για τα λόγια του από μια θέση που δεν έχει καμία ευθύνη. Μιλάει από ένα σταθμό που του ανήκει και αυτό που αποζητά είναι να υπάρχει συνεχώς ζήτημα γύρω από το όνομα του. Ο κ. Σκόρδας δεν αποτελεί προτεραιότητα του Συλλόγου. Κυνηγάει φαντάσματα. Εμείς δεν το κάνουμε. Έχουμε ζητήματα να αντιμετωπίσουμε.

Ο λόγος που δεν κινήθηκε η Λέσχη κατά του είναι γιατί περιμέναμε ότι θα καταθέσει δικόγραφα, κάτι που έκανε. Το βάρος απόδειξης αυτής της αγωγής το έχει ο κ. Σκόρδας όχι εμείς».