Follow us on :

Pages

Η συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θανάσης Αθανασίαδης


«Η συνέντευξη έχει σκοπό να καταδείξει την κατάσταση της ΠΑΕ όπως έχει διαμορφωθεί. Προηγήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Λέσχης στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ αλλων και σε οικονομικά θέματα βάσει του ισολογισμού, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που είχαν αναφερθεί στη συνέλευση του Μαΐου.


Η αποκάλυψη του σκανδάλου των στημένων αγώνων επηρέασε ολόκληρο το φάσμα δραστηριοτήτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε συνάρτηση με την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, οδήγησε σε ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στα έσοδα της ΠΑΕ.


Στο κομμάτι των εσόδων, είχαμε μείωση στα εισιτήρια διαρκείας της τάξης του 30-35%, κάτι που αναλύεται σε απώλεια εσόδων 500.000 ευρώ. Δεν είναι ευοίωνες οι προβλέψεις για την κεντρική χορηγία πρωταθλήματος, από τον ΟΠΑΠ, κάτι που στερεί από την ΠΑΕ περίπου 500.000 ευρώ. Επιπλέον, παρακρατούνται σημαντικά ποσά από χορήγηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η μέχρι στιγμής υστέρηση φτάνει τις 350.000 ευρώ. Είχαμε υστέρηση και στις λοιπές χορηγίες σε σχέση με πέρσι, ύψους 500.000 ευρώ, λόγω της πρωτοφανούς πτώσης στη διαφημιστική αγορά.
Από μεμονωμένα εισιτήρια αγώνων, υπήρχε συγκριτικά με πέρσι μία πολύ μεγάλη απόκλιση, της τάξης των 300.000 ευρώ μέχρι το τέλος του α` γύρου, έχοντας δώσει σχεδόν όλα τα ντέρμπι στο γήπεδό μας. Παράλληλα έχουμε καθυστέρηση είσπραξης προϋπολογισμένων εσόδων ύψους 750.000 ευρώ.


Γι` αυτό το εξάμηνο, οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το Δημόσιο είναι 1.700.000 ευρώ, συν την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία τηρείται. Βλέπουμε πόσο δυσχερής είναι η προσπάθεια για καθημερινή στήριξη της ομάδας, κι αντί να υπάρξει συσπείρωση και ανταπόκριση, βλέπουμε μια καθημερινή προσπάθεια από μέσα που υποτίθεται ότι πρόσκεινται φιλικά στον Άρη, να ασκούν δριμύτατη κριτική, χωρίς να υπολογίζουν τις πρωτοφανείς συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.


Από την αρχή της περιόδου χωρίς να υπάρχει ένδειξη, εισπράττουμε ένα αρνητικό κλίμα, το οποίο περνάει και στην ομάδα κι έχει αντίκτυπο στα αποτέλέσματα, τα οποία μας έχουν απογοητεύσει όλους. Στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ τον ΑΡΗ δεν έχω δει ποτέ τέτοια αντιπολιτευτική κριτική, η οποία δεν πλήττει το ΔΣ αλλά ζημιώνει με τη διάστασή της το σύλλογο».


Στο αγωνιστικό, από τον Μάιο η ομάδα έκανε σχεδιασμό βάσει του τότε προπονητή, με αποχωρήσεις και προσθήκες. Αποχώρησαν όσοι υπεδείχθησαν από τον προπονητή πλην μερικών, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατό να φύγουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα του υπεράριθμου ρόστερ.


Επίσης, η μη δυνατότητα απόκτησης παικτών αξίας που επιθυμούσαμε, καθώς εισπράξαμε άρνηση ποδοσφαιριστών να έρθουν στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στη χώρα μας., αλλά και η ακανόνιστη ροή αγώνων στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που επέφερε αρνητικό κλίμα στην ψυχολογία της ομάδας, με συνέπεια να υπάρχουν δυσλειτουργίες και στα αποδυτήρια.


Ο τρόπος θεραπείας είναι γνωστός σ’ εμάς. Άμεση προτεραιότητα είναι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων προς του παίκτες. Ευελπιστούμε ότι με τη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων προς Δημόσιο με επιμήκυνση των δόσεων, θα απελευθερωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε να τακτοποιηθούν οικονομικά οι παίκτες.


Στο θέμα μεταγραφών και ανανεώσεων, πλησιάσαμε πολύ το πλάνο που είχαμε σε συνδυασμό με τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα.Σε γενικές γραμμές, όμως, σε αριθμό και σε ποιότητα παικτών κινηθήκαμε βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Ανέβηκαν μετά από εισήγηση παίκτες από τα τμήματα υποδομών για να αναδείξουν το ταλέντο τους και ο σύλλογος στο μέλλον να καρπωθεί πιθανά ωφέλη.


Με την έλευση του προπονητή ελπίζουμε η σκληρή δουλειά να αρχίζει να αποδίδει καρπούς, να γίνει συμπαγές το σύνολο με άμεση συνέπεια και στα αγωνιστικά αποτελέσματα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπομονή του κόσμου, η συσπείρωση και η στήριξη για να αποφορτίσουμε το κακό κλίμα και να δείξουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες που τους πιστεύουμε. Ευελπιστούμε ότι με όλη αυτή τη σύνθεση των επιμέρους παραγόντων θα αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα που περιμέναμε εξ` αρχής».


Ακολούθησε η τοποθέτηση του Αντώνη Ζαμπέτα,διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ


«Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν έχουμε πει στα 2μιση χρόνια αυτά που ήθελε να ακούσει. Θα πω τη λέξη σεβασμός. Με αυτή τη λέξη πρέπει να αντιμετωπίζουμε το σύλλογο ΑΡΗ. Γιατί πρέπει να προτάξουμε το συμφέρον του συλλόγου κι όχι το προσωπικό μας συμφέρον.
Παραλάβαμε την εταιρία μέσα σε μια διαδικασία που έπρεπε να γίνει γρήγορα προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να ξεκινήσει τη σεζόν 2009 - `10. Οι αυξημένες απαιτήσεις που έβγαιναν καθημερινά στην επιφάνεια δεν μας έκαναν να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου, που ήταν και η εύκολη λύση. Σεβόμενοι τον κόσμο, τη Λέσχη και τον σύλλογο, πήραμε το βάρος χωρίς φόβο γιατι ήμασταν σίγουροι οτι με την συσπέιρωση που υπήρχε μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.


Φτάσαμε βέβαια σε ένα κυκεώνα, την πρώτη χρονιά, καθώς οι υποχρεώσεις έρχονταν η μία πίσω από την άλλη. Η πληρωμή από εμάς μέσα σε 2,5 χρόνια απέναντι σε παίκτες για παρελθούσες χρήσεις έφτασαν τα 3.200.000 ευρώ, 1.520.000 σε επίδικα που έχουν έρθει στη δική μας χρήση, 2.930.000 προς το δημόσιο. Μιλάμε για 7.650.000 ευρώ που είναι πληρωτέα χρήματα, από παρελθούσες χρήσεις κι έχουν καταβληθεί από το ταμείο της ΠΑΕ. Απαλλάξαμε τον κ. Σκόρδα από κατασχέσεις της προσωπικής του περιουσίας κάτι που δεν σεβάστηκε όπως και την ανάληψη των ευθυνών που δημιούργησε εκείνος από τη δική μας διοίκηση.


Ποσά που λογιστικοποιήθηκαν στη δική μας χρήση και επιβάρυναν τον ισολογισμό μας ειναι 1.520.000 ευρώ που αφορούν επίδικα και απαιτησεις τρίτων προς την ΠΑΕ και τα έχουμε πληρώσει. Έχουμε πληρώσει στην εφορία 2.930.000 ευρώ κι έχουμε ρυθμίσει οφειλές της τάξης των 3.200.000 ευρώ. Συνεχίζουν να πληρώνονται απο τη διοίκηση μας. Άλλες 800. 000 ευρώ βρίσκονται σε αναστολή στα δικαστήρια και ούτε αυτό το σεβάστηκε ο κ. Σκόρδας. Εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, για Sportvision, Λάκκωμα, καθώς και προσφυγές παικτών που δεν αφορούν δικές μας χρήσεις.


Στη φετινή χρήση της εταιρίας λείπουν από τη ρευστότητα της εταιρίας 1.700.00 ευρώ για την εφορία αλλά αφορούν και ρυθμίσεις παλαιών χρήσεων που εξυπηρετούμε. Με τη μείωση της ρευστότητας που υπάρχει στο ταμείο έχουμε φτάσει σε στραγγαλισμό του ταμείου της ΠΑΕ με τη μείωση από τα τηλεοπτικά από τη λίγκα, τη μη υπογραφή κεντρικής χορηγίας από τον ΟΠΑΠ και τη μείωση των εισιτηρίων διαρκείας αλλά και των μεμονωμένων εισιτηρίων. Το σύνολο των εισπράξεων από τα εντός έδρας ματς μέχρι στιγμής είναι 157.000 ευρώ καθαρά, όσα δηλαδή έβγαζε η ΠΑΕ από έναν μόνο αγώνα την περσινή χρονιά.


Η πολιτική της εταιρίας ήταν η εξυγίανση του συλλόγου αλλά δεν προστάξαμε την ανάπτυξη της εταιρίας όπως έκαναν άλλες ομάδες, κάτι που θα είχε οδυνηρά αποτελέσματα, και θα μπορούσε να έχει οδυνηρά αποτελέσματα. Η στραγγαλισμένη ρευστότητα μας οδήγησε οι παίκτες να μην είναι πληρωμένοι όπως θα έπρεπε και δεν είναι ελαφρυντικό αλλά καταλαβαίνουμε ότι δημιουργείται αναστάτωση στις οικογένειες τους, όπως και στο προσωπικό της ΠΑΕ. Θέλω τους ευχαριστήσω για την κατανόηση τους. Όλα αυτά μας οδηγούν στο ότι σεβαστήκαμε το σύλλογο έχουμε άψογη συνεργασία με την Λέσχη. Αναλάβαμε όλα τα χρέη και δεν πήγαμε στο πρωτοδικείο. Αυτά θέλουμε να τα κατανοήσει ο κόσμος να κλείσει τα αυτιά του, να σταματήσει να δηλητηριάζεται και να γιγαντώσει τη Λέσχη. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Δεν πιστεύουμε ότι τα έχουμε κάνει όλα τέλεια, αλλά δεν μπορεί και να μην έχει επωφεληθεί ο σύλλογος από τη μεγάλη περσινή αγωνιστική πορεία της Ευρώπης κάνοντας περήφανο το σύλλογο, απαξιώνοντας όλη αυτή την προσπάθεια. Με τα νούμερα που έχουμε στα χέρια μας θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του συλλόγου».


Ο Α' αντιπρόεδρος Δημήτρης Σαρρής είπε στη συνέχεια :


«Να δώσουμε συγχαρητήρια για την ομάδα μπάσκετ που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Eurocup.Οφείλω να πω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για τον ΑΡΗ, τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά. Σε τέτοιες περιόδους χρειάζεται συσπείρωση και όλοι μαζί να παλέψουμε για να τον ξαναβάλουμε στον ίδιο δρόμο. Είμαστε εδώ το παλεύουμε και πιστεύουμε ότι θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη φάση, αν όλοι παλέψουμε ενωμένοι για το σύλλογο. Επιλογή μας ήταν η οικονομική εξυγίανση, γιατί αν σκεφτόμασταν τις περιστασιακές επιτυχίες, θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα ως σύλλογος. Αυτή μας την απόφαση την κάναμε πράξη. Το τονίσαμε από την αρχή, στόχος είναι πρώτα το καλό του συλλόγου το οποίο επιτάσσει να μην ξεκατινιαζόμαστε στα ραδιόφωνα, να δουλεύουμε και να αφήσουμε αυτούς που λένε ότι λένε, χωρίς απάντηση.


Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όμως θα πω ότι υπάρχει προσπάθεια απομάκρυνσης του κόσμου και διάφορα λεγόμενα τα οποία δεν θα μείνουν αναπάντητα. Καλώ τον κ. Σκόρδα να σταματήσει αυτό που κάνει και να σταθεί δίπλα στην ομάδα, για εμάς ας λέει ότι θέλει. Έχουμε κάνει πολλά λάθη και είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε, αλλά η ανοχή και ασυλία τέλος. Θα του κάνω τη χάρη να του απαντάω σε ότι λέει. Θα του κάνω τη χάρη να του δώσω τη δημοσιότητα που θέλει να πουλάει φύλλα και να έχει ακροαματικότητα. Είναι όμως καλύτερο να σταματήσει να λέει ψέματα, γιατί αλλιώς θα αρχίσω εγώ να λέω αλήθειες.


Τα μέλη της λέσχης έχουν το προνόμιο να αποφασίζουν ποιοι πρέπει να διοικήσουν και έχουν το προνόμιο και την ευθύνη να εκλέγουν το ΔΣ της λέσχης που είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΠΑΕ, όταν καταλάβουμε όλοι ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και η έκφανση της αποδοκιμασίας προς τη διοίκηση πρέπει να εκφράζεται με τη ψήφο, τότε η λέσχη θα γιγαντωθεί ο κ. Σκόρδας λέει ότι η Λέσχη δεν εκφράζει τον ΑΡΗ και ότι υπάρχει νοθεία στις εκλογές, ξεχνάει ότι το 2009 η αδελφή του ήταν σε μια από τις κάλπες. Το 2011 υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα.


Όπως καταλαβαίνετε είναι μια προσπάθεια εξευτελισμού των θεσμών από τον κ. Σκόρδα. Προχωράει σε προσωπικές ύβρεις προς το ΔΣ της λέσχης και σε εμάς που δεν μας αγγίζουν αλλά και σε αγωγές με προφανείς στόχους, όπως να βάλει κάποιον δικό του στη Λέσχη, για να έχει άμεση πληροφόρηση. Θεωρώ ότι τα 2,5 χρόνια που προσπαθήσαμε να μην απαντούμε, ήταν ο σωστός δρόμος αλλά κάποιοι δεν το έχουν εκτιμήσει.

Όταν ο κ. Σκόρδας έλεγε να κάνει ραδιόφωνο και έκανε μόνος του. διεκδικεί δια αντιπροσώπους τη διοίκηση του ΑΡΗ έχουμε τον ΑΡΗΣ FM με τα καλά του και τα στραβά του. έχετε καταλάβει ότι είναι το προπύργιο του ΑΡΗ ανεξαρτήτως διοικήσεων. Πρέπει λίγο να σκεφτούμε τι γίνεται στον ΑΡΗ γιατί βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας. Ήταν στη μια πλευρά που μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον σύνδεσμο και τον κ. Κόντη και μόλις είδε ότι πήγαιναν στραβά τα πράγματα πήγε στην άλλη πλευρά. Αυτόν τον άνθρωπο είναι λογικό ολόκληρος ο σύλλογος να τον έχει απέναντι του.


Ένα ακόμα θέμα που έθιξα, είναι πάγια αρχή μου να μη μιλάω για μεμονωμένους ανθρώπους και άτομα που θεωρούν τους εαυτούς τους ως εν δυνάμει παράγοντες στον ΑΡΗ, δεν θέλω να κατηγορήσω την ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ του κ. Στεφανίδη αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι ένα δούρειος ίππος, του Σκόρδα για να μπει στα κοινά του ΑΡΗ.

Ο κ. Στεφανίδης έστειλε επιστολή στη Λέσχη γατί δημοσιοποίησαν την αγωγή. Αν θέλουμε τον ΑΡΗ όπως ήταν παλιά, να το κάνουμε. Μίλησε ο κ. Στεφανίδης σε έμενα και έθεσε θέμα αξιοπιστίας. Ο δικός μου ο πατέρας τουλάχιστον δεν δήλωσε ότι είναι πρόεδρος του ΑΡΗ για να μπει δωρεάν στο γήπεδο. Είναι τρομερά επικίνδυνο να υπάρχουν κόμματα μετά από τις εκλογές . δεν δικαιούται κανένας να μιλάει σαν  κόμμα, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Να ζητήσω συγνώμη για το ύφος αλλά κάποιες στιγμές επειδή πάρα πολλές φορές έχουμε νιώσει άσχημα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί δημιουργεί πρόβλημα. Όλοι είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους ή θα είναι με τον ΑΡΗ ή με τον Σκόρδα. Αν θεωρούν ότι δεν είμαστε ικανοί να ψηφίσουν ένα άλλο ψηφοδέλτιο. Αν πάει καλά θα το χαρώ αν όχι όμως δεν θα τους κάνω αντιπολίτευση. Γιατί πάνω από όλα είναι ο Σύλλογος και όχι τα άτομα. Τότε θα ξεφύγουμε από την εσωτερική μιζέρια και θα πάει εκεί που όλοι τον επιθυμούμε».


O Γιάννης Κόντης,εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ δήλωσε : 


«Ήδη είναι σε ισχύ από φέτος και το Financial Fairplay εκτός από το σύστημα αδειοδότησης της UEFA. Ο ΑΡΗΣ δεν κλήθηκε για παρακολούθηση, αντίθετα με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, και αυτό γιατί προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, διακανονίζοντας τις οφειλές που υπάρχουν.
Το Financial Fairplay δεν δίνει αδειοδότηση, αλλά μπορεί η πειθαρχική επιτροπή της UEFA να επιβάλλει άλλες κυρώσεις. Φέτος λειτουργούν 20 από τα άρθρα του και τα υπόλοιπα τίθενται σε εφαρμογή από τον επόμενο χρόνο. Απομένει η Λίγκα να αποφασίσει αν οι κυρώσεις αυτές θα είναι υποβιβασμός, αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα ή κάτι άλλο, αλλά δεν θα έχουμε να κάνουμε με αποκλεισμό από την Ευρώπη. Γι’ αυτό το κομμάτι, υπάρχει το σύστημα αδειοδότησης.


Το αίτημα για επιμήκυνση των δόσεων προς την εφορία δεν είναι μόνο του ΑΡΗ, αλλά κατατέθηκε μέσω της ΕΠΟ. Αποτελεί αίτημα όλων των ΠΑΕ εκτός μίας, που δεν θέλω να πω ποια είναι, αλλά έχει 240 δόσεις. Υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μας είπε ότι αν συμφωνήσει κι αυτή η ΠΑΕ που δεν δέχεται μέχρι στιγμής, η επιμήκυνση θα εφαρμοστεί».


Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης 


Για το αίτημα της ΠΑΕ που αφορά την επιμήκυνση του χρόνου για την αποπληρωμή των δόσεων προς την εφορία: «Δεν μπορώ να προκαταβάλω πότε θα υπάρξει εξέλιξη. Γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος. Εφόσον δεν υπάρξει επιμήκυνση από πλευράς της Πολιτείας, η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά δυσχερής, όχι μόνο για μας αλλά για το σύνολο σχεδόν ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά σε ολόκληρο το αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας. Αυτό που ζητούμε ως χώρα για επιμήκυνση, θέλουμε να ισχύσει και εντός της χώρας για όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα, κάτι που αν μη τι άλλο θα είναι προς όφελος όλων των πλευρών, κράτους και επιχειρήσεων. Επίσης γίνεται προσπάθεια προκειμένου να αυξήσουμε τα χορηγικά έσοδα και χρειάζεται κατανόηση από τον κόσμο για τις πραγματικά τραγικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Πρέπει οι φίλαθλοί μας να δείξουν εμπιστοσύνη όχι στα πρόσωπα, αλλά στους θεσμούς».


Για τις επαφές της διοίκησης με επενδυτές: «Αυτό που θέλουμε είναι να μεγιστοποιηθεί η εκμετάλλευση της δύναμης που εκπέμπει ο ΑΡΗΣ, έπειτα μάλιστα από τις διεθνείς επιτυχίες που είχε τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρουσιάζεται. Πρόκειται για εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, που ίσως σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Κάποιοι κακεντρεχείς παρουσίασαν όμως τις πρόσφατες επαφές μας στη Μαδρίτη ως ταξίδι αναψυχής ή ως ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το ντέρμπι Ρεάλ - Μπαρτσελόνα».


Για τις κινήσεις που θα γίνουν σε περίπτωση που δεν υπάρξει βελτίωση στο θέμα της ρευστότητας: «Η έλλειψη ρευστότητας οφείλεται σε μείωση αλλά και υστέρηση εσόδων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μέχρι το τέλος της χρονιάς περιμένουμε χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, εισπράξεις από πώληση εισιτηρίων κλπ., κάνοντας ορθολογική χρήση. Αν όλα πάνε στραβά και δεν έρθουν τα προσδοκώμενα έσοδα, μοιραία θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό στο τέλος της σεζόν, όχι μειώνοντας απαραίτητα ποιότητα ομάδας, αλλά προχωρώντας βέβαια σε εξορθολογισμό του μπάτζετ».


Για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών: «Είχε προταθεί στους παίκτες το ενδεχόμενο μείωσης αποδοχών, σε ενδεχόμενη δυσμενή εξέλιξη στο αγωνιστικό κομμάτι με την προοπτική για καλύτερη εξυπηρέτηση των συμβολαίων τους. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι παίκτες το κατανόησαν».


Για τις αποδεσμεύσεις παικτών και για τα ζητήματα των Γκαρσία και Κουλουχέρη: «Οι αποδεσμεύσεις έγιναν βάσει των εισηγήσεων του τότε προπονητή. Ο Κουλουχέρης δεν ανήκει πλέον στην ομάδα και έχουν γίνει ήδη οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες, προκειμένου η επιβάρυνση για την ΠΑΕ να είναι η μικρότερη δυνατή. Από τους 11 παίκτες για τους οποίους υπήρχε σχετική εισήγηση, αποχώρησαν οι 8 και αυτό γιατί μια αποδέσμευση δεν εξαρτάται μόνο από τη δική μας πλευρά».


Για τον Βικτοράς Γιάκομπ: «Ο Γιάκομπ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει, η ΠΑΕ συναίνεσε και το θέμα αυτό έληξε σήμερα».


Για τον Νέρι Καστίγιο: «Στον Καστίγιο βασίστηκε μεγάλο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού του καλοκαιριού, βάσει της αξίας του και των δυνατοτήτων του. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανεύρεσης των αιτιών που τον οδηγούν στο να έχει κατώτερη αγωνιστική προσφορά από την αναμενόμενη, κάτι το οποίο αναγνωρίζει και ο ίδιος. Θέλουμε ο ΑΡΗΣ να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό όφελος από τον ποδοσφαιριστή, μέσα από την απόδοσή του. Είναι θέμα του παίκτη, του προπονητή και φυσικά και της διοίκησης να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βγει το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτή την ιστορία».


Για τις κινήσεις ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου: «Ήδη έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται οι κινήσεις. Ο προπονητής έχει κιόλας πολύ ξεκάθαρη άποψη για το υπάρχον υλικό και πρόκειται να γίνει καλύτερος καταμερισμός στις θέσεις των παικτών, μία αναδιάρθρωση και καλύτερη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας».