Follow us on :

Pages

Κόντης: Δεν είμαι ουρά του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Κόντης απάντησε στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, η οποία κατηγορούσε τη Λίγκα για την αναβολή της ερχόμενης αγωνιστικής, παράδεχθηκε ότι μπορεί να υπήρξε παρανόηση στη συνομιλία που είχε με τον Γόντικα, ενώ απάντησε πως "δεν είναι ουρά του Ολυμπιακού". 

Αναλυτικά ο Γιάννης Κόντης μίλησε στον Sentra 103,3:

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που τον επικαλείται: «Το τελευταίο που θα μπορούσε να με κατηγορήσει κανείς είναι ότι είμαι ουρά του Ολυμπιακού, γιατί ακούστηκε κι αυτό. Η πρόταση περί αποχής μπήκε από τον Άρη και δυο τρεις ακόμη ΠΑΕ και συμφώνησαν όλοι.
Την έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν και δεν έχει αντιδράσει ο Παναθηναϊκός. Όταν έγινε η ψηφοφορία πήρα τον κύριο Γόντικα στον τηλέφωνο, τον ενημέρωσα για την απόφαση και του ζήτησα συναίνεση και όχι ψήφο, αφού υπήρχε ήδη η απόφαση.
Όντως μου είπε ότι κατ' αρχήν διαφωνεί κι όταν του είπα ότι τα θέματα είναι πολλά που απαιτούν άμεση επίλυση, έχω την εντύπωση πως μου απάντησε ότι συναινεί και αυτό μετέφερα στο συμβούλιο. Το ίδιο βράδυ με πήρε τηλέφωνο και είπε ότι δεν μου είπε αυτά που μετέφερα στο συμβούλιο. Εγώ θεωρώ ότι εκείνη τη στιγμή άκουσα σωστά αυτά που μου είπε και αυτά μετέφερα στο συμβούλιο. Αν όχι, αυτό οφείλεται σε παρανόηση».
Για την στάση του Παναθηναϊκού: «Δεν υπάρχει ψήφος δια τηλεφώνου. Τον πήραμε για να τον ενημερώσουμε, αφού όποιος ψηφίζει πρέπει να παρίσταται και στο συμβούλιο. Και όχι αν έλεγε δεν θα ήταν ψήφος. Με ενοχλεί, πάντως, να σκέφτομαι ότι μια ΠΑΕ είναι αντίθετη στα αιτήματα που μας ώθησαν στην απόφαση να κάνουμε αποχή.
Δεν με ενοχλεί να είναι αντίθετη σε άλλα θέματα, αλλά με ενοχλεί ότι εμπαιζόμαστε από τον ΟΠΑΠ ότι το ποδόσφαιρο βαδίζει στην καταστροφή και υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν με τη στάση της Λίγκας. Θεωρώ ότι όλες οι ΠΑΕ πρέπει να είναι ενωμένες και μου κάνει εντύπωση ότι έρχεται μια να τεθεί αντιμέτωπη. Αν κάθε Παναθηναϊκός θεωρεί ότι είναι δικό του πρόβλημα δεν υπάρχει νόημα να υπάρχει Superleague».
Για τη φορολογία των ΠΑΕ: «Έχει αλλάξει η φορολογική ρύθμιση και πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος που το κράτος δεν ήταν παρών σε ελέγχους. Δυστυχώς η Λίγκα χωλαίνει στο επικοινωνιακό κομμάτι και δεν έχει βγει σαν φορέας να πει τι συμβαίνει. Να πει ότι αν πάρει την ανταποδοτική χορηγία από τον ΟΠΑΠ, θα πληρώσουμε το 10% στην αστυνομία, το 40% στην εφορία, θα πληρώσουμε ΦΠΑ και, τελικά, το κράτος παίρνει περισσότερα απ΄ ότι δίνει. Οι ΠΑΕ δεν μπορούν να μπουν σε καμία ρύθμιση κι αν δεν βρουν λύση, δεν θα λειτουργούν».
Για την επίθεση στον βοηθό τερματοφύλακα και τον Γιαννιώτα στην Τούμπα: «Αυτοί που ήθελαν να διεξάγουν έναν αγώνα και είναι εντεταλμένοι να φυλάνε, γίνονται θεατές. Πώς μπορεί να μπει ένας οπαδός από τα κάγκελα, να φτάνει στην φυσούνα, να έχουν κάμερες και τελικά να μην συλλαμβάνεται; Ένας ή δύο αλήτες δεν θα έπρεπε να συλλαμβάνονται;».
Για το νέο νόμο που προβλέπει μεγάλες ποινές για τις ΠΑΕ ακόμα και φυλάκιση των προέδρων: «Ένα από τα θέματα που απαίτησε η Super League είναι αυτό. Δεν θέλει κανένας να πηγαίνει φυλακή επειδή έγιναν επεισόδια σε μια καφετέρια στην Εθνική οδό. Πιστεύετε ότι οποιαδήποτε δύναμη ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει επεισόδια;
Οι μεγάλες ΠΑΕ μπορούν να ανοίξουν πόλεμο με οπαδούς; Στον Άρη μέσα από διάλογο χωρίς πόλεμο, έχουμε καταφέρει να μην γίνεται τίποτα. Όχι μόνο δεν άνοιξε μύτη όταν κατέβηκαν 30.000 οπαδοί στην Αθήνα δεν έγινε τίποτα και σε όλη τη διαδρομή. Οι οργανωμένοι δεν είναι ζώα, μπορούν να διαφυλάσσουν το δικαίωμά τους να είναι οπαδοί».
πηγή : sport.gr