Follow us on :

Pages

Με κάθε επισημότητα τα γενέθλια

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Άρη στο «Αλεξάνδρειο» για την επέτειο της ίδρυσης του συλλόγου
Οι «κίτρινοι» συμπληρώνουν 98 χρόνια ζωής και στην γιορτή έδωσαν το «παρών» οι διοικήσεις των ΠΑΕ, ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη. Άπαντες εξέφρασαν τις ευχές τους για τον σύλλογο.
Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν η βράβευση του Βασίλη Ψηφίδη, ο οποίος παρέλαβε συγκινημένος την πλακέτα του από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη. 
Ο Ψηφίδης ήρθε στη Θεσσαλονίκη για αυτό τον λόγο από τις ΗΠΑ. Επίσης, βραβεύτηκαν η πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ ανδρών του 1997 και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Μιχάλης Ζορπίδης.
Ο Βασίλης Ψηφίδης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που βραβεύτηκα σήμερα. Ούτε στα όνειρα μου θα μπορούσα να το φανταστώ. Ο Άρης δεν με ξέχασε και φυσικά δεν θα μπορούσε να με ξεχάσει καθώς κάθε χρόνο είμαι ανάμεσα στους Αρειανούς. Εύχομαι η ομάδα να τα χιλιάσει. Στα 100 να θυμηθεί ποιους να βραβεύσει και οι αθλητές του συλλόγου να σκεφτούν όχι τι έχει κάνει ο Άρης για αυτούς αλλά τι έχουν κάνει αυτοί για τον Άρη».
Ο Χρήστος Ταπούτος τόνισε στο περιθώριο της γιορτής: «Εύχομαι ο σύλλογος να συνεχίσει να φέρνει επιτυχίες στον κόσμο. Ο Άρης είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχει φέρει πολλούς τίτλους. Έχει κάνει έναν ολόκληρο λαό τη δεκαετία του '80 να ασχολείται με τον Άρη και το μπάσκετ. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσει να το ξανακάνει και να ξεπεράσει τα οποία προβλήματα έχει σε όλα τα τμήματα».
Ο Γιάννης Δαμιανίδης τόνισε: «Σήμερα, όλο εμείς που θεωρούμε τον Άρη σπίτι και έχουμε γεννηθεί μέσα στο σύλλογο νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά. Κάθε χρόνο η γιορτή του Άρη δείχνει πολλά πράγματα, τουλάχιστο στη συνείδηση και την αντίληψη μας. Έτσι θα πρέπει να λειτουργούμε για να φτάσουμε τα 99, τα 100 και όχι μόνο. Τα 98 χρόνια μας βρίσκουν σε δύσκολες στιγμές. Η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Αυτό το οποίο θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να κάνουμε όλοι είναι να συσπειρωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να μπορέσουμε την οικονομική λαίλαπα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και σε αυτά που λέμε και κάνουμε και όσον αφορά το μπάσκετ, να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο γιατί δεν έχουμε πολύ. Εγώ είμαι αισιόδοξος όταν υπάρχει κλίμα Αρειανοσύνης και συνεργασίας. Αν ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του, τότε δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα».
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Ζορπίδης υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα. Όταν η οικογένεια του Άρη σε βραβεύει, πάει να πει ότι αναγνωρίζει αυτά που προσέφερες. Ευχαριστώ την διοίκηση του ΑΣ για την προσπάθεια που κάνει και την αναγνώριση των υπηρεσιών που προσέφερα όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνη η ομάδα που είχε ο Άρης στο βόλεϊ άφησε εποχή. Αλλά ήταν και μια εποχή που αγαπούσαμε το βόλεϊ. Ήταν η ζωή μας».
Ο Λιούμπο Γκάνεφ τόνισε από την πλευρά του: «Νιώθω πολύ όμορφα καθώς έχω όμορφες αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Θυμάμαι την πολύ καλή ομάδα που είχαμε τότε. Ήμασταν μια οικογένεια και νιώθαμε τον κ. Χαριτωνίδη σαν πατέρα μας. Και για αυτούς ακριβώς τους λόγους πήραμε το πρωτάθλημα».
Επίσης, ο τεχνικός της ομάδας βόλεϊ του 1997, Κώστας Χαριτωνίδης δήλωσε: «Μια πόλη η Θεσσαλονίκη έχει ομάδες που έχουν φτάσει τα 100 χρόνια με τόσο μεγάλη προσφορά στην αθλητική νεολαία, όπως ο Άρης και μίλαμε για προσφορά σε όλα τα αθλήματα. Το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Άρης στο βόλεϊ το 1997 ήταν κάτι το πρωτοπόρο, γιατί ήταν η πρώτη ομάδα που το πήρε μετά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί κερδήθηκε μέσα από μια διαδικασία υπομονής και επιμονής. Μια διαδικασία που τα περισσότερα παιδιά ήταν από τα σπλάχνα του συλλόγου, κάτι που δεν το βλέπουμε σήμερα και οι εποχές ορίζουν να το ξαναδούμε αυτό. Με αφορμή αυτή την τιμητική βράβευση, θέλω να πω ότι σε ομάδες και αν δούλεψα, αυτό που κατορθώσαμε με τον Άρη να έχουμε δηλαδή ένα δεμένο σύνολο με άτομα που αγαπούν το άθλημα, δεν το έχω δει. Είναι μοναδικό και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό το πράγμα».
πηγή : novasports.gr