Follow us on :

Pages

Μασάδο: «Πρέπει να κάνουμε το απόλυτο»

Για την μεγάλη ανατροπή του Άρη και την νίκη επί του Πανιωνίου μίλησε ο Μανουέλ Μασάδο.
Αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και εστιάζοντας στα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα του, είπε:
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο σοβαρά προβλήματα. Το πρώτο ξεκίνησε την παρασκευή με τον Λαζαρίδη και συνεχίστηκε με τον τραυματισμό του Ακόστα. Στη συνέχεια του αγώνα και ο Ντίκο τραυματίστηκε, γεγονός που επηρέασε τα πλάνα μας.
 
Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Πανιωνίου. Η ποιότητα του μας προκάλεσε προβλήματα. Είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε στο γήπεδο μας από την μέρα που ανέλαβα την ομάδα. Αυτά ήταν τα προβλήματα που είχαμε στο παιχνίδι.
Παρόλο αυτά, βρήκαμε τις λύσεις και κάναμε τα γκολ που θέλαμε για να φτάσουμε στη νίκη. Οι παίκτες μου είχαν ένταση, πάθος, ψυχή και πίστη για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, πράγμα στο οποίο βοήθησε και η τύχη.
Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία θέλω να σταθώ στον κόσμο. Ακόμα και στο 1-2 μας στήριξε και μας έδωσε ώθηση για την νίκη. Στο μεταξύ, κάναμε και εμείς κάποιες αλλαγές στη τακτική που μας έδωσαν ποιότητα στο δικό μας παιχνίδι. Εστιάζοντας στο παιχνίδι, ήταν ένα ματς με έντονες εναλλαγές και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε καθ’ όλη την εβδομάδα αλλά και στη διάρκεια του αγώνα καταφέραμε να φτάσουμε σε μια δίκαιη νίκη».
 
Ερωτηθείς για το ότι στα περισσότερα παιχνίδια κάνει αλλαγή στο ημίχρονο:
«Αυτή την στιγμή έχουμε ένα συγκεκριμένο ρόστερ να διαχειριστούμε. Λόγω προβλημάτων και απουσιών, κάνουμε κάποιες αλλαγές και προσεγγίζουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι. Θεωρώ ότι ένα παιχνίδι δεν κερδίζεται με ένα σύστημα και με τους ίδιους παίκτες. Όπως είπα και την περασμένη εβδομάδα θέλω να έχω άσσους στο μανίκι μου. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο έρχονται τα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής, μας βγαίνει και αυτό και για αυτό θα συνεχίσουμε στην ίδια τακτική».
 
Για την χρησιμοποίηση του Ντίκο στο κέντρο της άμυνας, αντί του Παπαζαχαρία:
«Έχει να κάνει με μια δική μου συγκεκριμένη σκέψη και με αυτά που βλέπω εγώ στις προπονήσεις. Μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε να αλλάξω ένα από τα δύο βασικά μας στόπερ. Σήμερα το έκανα και δεν έβαλα τον Παπαζαχαρία στη συγκεκριμένη θέση πολύ απλά γιατί του έχω δώσει ένα ειδικό ρόλο στην ομάδα από την μέρα που ανέλαβα. Τον χρησιμοποιώ ως αμυντικό χαφ και για αυτό τον λόγο τον κράτησα στο πάγκο ως μια ενναλακτική. Όσο αφορά τον Ντίκο δεν έχει γκρινιάξει ποτέ γιατί δεν αγωνίζεται, προσπαθεί πάρα πολύ στις προπονήσεις και ήταν ετοιμοπόλεμος».
Δίνοντας τη δική του ευχή για τα 98 χρόνια του συλλόγου, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε:
 
«Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΑΡΗΣ, ο κόσμος πρέπει να τα αφήσει όλα στην άκρη και να γιορτάσει με την καρδιά του τα γενέθλια της ομάδας. Χαίρομαι που ήρθε η νίκη σήμερα και που ο κόσμος θα γιορτάσει πιο χαρούμενος. Τα 100 χρόνια είναι κοντά και ελπίζω η ομάδα με την δυναμική που έχει να φτάσει ως τα 200 και όλη η πόλη όλος ο κόσμος να καμαρώνει για τον ΑΡΗ».
Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και αν είναι κλειδί για την είσοδο στην πεντάδα:
«Εγώ σαν προπονητής κάνω σχεδιασμό για όλα τα παιχνίδια. Οι παίκτες όμως πρέπει να κοιτούν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλει προσοχή το παιχνίδι όπως και όλα που ακολουθούν γιατί δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς. Τι να το κάνουμε αν κερδίσουμε τον ΠΑΟ και χάσουμε κάποιο άλλο. Πρέπει να κάνουμε το απόλυτο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Για μένα δεν είναι το ματς "κλειδί". Είναι όμως ένα δύσκολο παιχνίδι που θέλει προσοχή».
πηγή : sportaction.gr