Follow us on :

Pages

Κοινωνία Μελών Άρη : «Ατυχές ή στημένο περιστατικό» ;

Aνακοίνωση εξέδωσε η Κοινωνία μελών Άρη πρίν λίγη ώρα σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα του "Κλεάνθης Βικελίδης".
Αναλυτικά : 

"Ένας αγώνας διακόπτεται οριστικά όταν:

Α. Καίγεται ένας ποδοσφαιριστής από πυρσό και εισβάλουν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο.

Β. Καίγεται ένα ολόκληρο γήπεδο και οι αστυνομία εισβάλει στις κερκίδες κάνοντας χρήση χημικών.

Γ. Ένας επόπτης δέχεται καρέκλα στην πλάτη, σε ένα γήπεδο που φιλοξενεί οπαδούς δυο και περισσότερων ομάδων, δίχως καμία προδιαγραφή ασφαλείας.

Δ. Ο Πρόεδρος μιας ομάδας εισβάλει καθυβρίζοντας τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές «παίρνουν καροτσάκι» το διαιτητή και τους βοηθούς του, οι οπαδοί εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας διακόπτεται για 30 λεπτά.

Ε. Ένας επόπτης δέχεται ένα άδειο μπουκάλι, προσποιείται τραυματισμό (που δεν αποδεικνύεται από πουθενά, καθώς 2 γιατροί και ένα νοσοκομείο, όσο και να προσπάθησαν δεν εντόπισαν τραύματα. Αλήθεια, ένα άδειο μπουκάλι τι τραύμα μπορούσε να προκαλέσει;), ζητάει εκκένωση της κερκίδας και μετά προφασίζεται και ψυχολογικά προβλήματα.

ΣΤ. Εισβάλουν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο και επιτίθενται και χειροδικούν σε ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας.

Ζ. Καρφώνονται οι ρετσίνες στις γωνίες του κόρνερ, σουλατσάρουν οι οπαδοί πέριξ του αγωνιστικού χώρου, οι πυρσοί και οι κροτίδες καταλήγουν σε πλάτες ποδοσφαιριστών και πόδια εποπτών.

Η. Εκσφενδονίζεται μάρμαρο και χτυπάει αθλητή.

Θ. Αντικείμενο (που το «συλλαμβάνει» η κάμερα) χτυπάει επόπτη ο οποίος πέφτει κάτω, ω του θαύματος, σηκώνεται και συνεχίζει κανονικά διότι τρέμει τις συνέπειες ότι δεν θα ξαναπιάσει σημαιάκι ποτέ το λιγότερο, μπορεί να ανατιναχθεί κάποιοι περιουσιακό του στοιχεία το περισσότερο.

Ι. Ακρωτηριάζεται υπάλληλος εταιρείας security από εκτεταμένη ρίψη κροτίδων.

Σε μια ευνομούμενη χώρα με ένα στοιχειωδώς υποφερτό ποδοσφαιρικό σύστημα, η απάντηση είναι μια: Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις.
Στην Ελλάδα όμως όχι. Εδώ, πριν απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση, θα πρέπει να υποβάλεις άλλη μία: «Σε ποιο γήπεδο γίνονται τα παραπάνω και ποιες ομάδες αγωνίζονται;». Αν αυτή η επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών, στα όρια της ασυδοσίας και της μεροληπτικής συμπεριφοράς, πιστεύουν κάποιοι ότι θα οδηγήσει σε πάταξη της βίας, κάνουν οικτρό λάθος. Θα την ανατροφοδοτήσει και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, την τυφλή βία που θα στραφεί, αναπόφευκτα (προφανώς καταδικαστέα, ωστόσο αναπόφευκτα) και στην ανθρώπινη ζωή. Και αυτό είναι η αγωνία μας, διότι πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της κοινωνική οργής που υπάρχει και την οποία οι εξόφθαλμες αδικίες και οι μεροληπτικές και επιλεκτικές συμπεριφορές την τροφοδοτούν και την αναζωπυρώνουν.
Μη επανάληψη του αγώνα από το σημείο διακοπής του κι έπειτα θα είναι σκάνδαλο. ΣΚΑΝΔΑΛΟ τεράστιο και εκεί το πρόβλημα θα πάψει να είναι αθλητικό και θα πάρει πολιτικές διαστάσεις. Η εφαρμογή των νόμων άρχεται από την ψήφισή τους και όχι από την στιγμή που κάποιοι αποφασίζουν επιλεκτικά και κατά περίπτωση να τους εφαρμόσουν.

Είναι προκλητικό να ορίζεται σε τόσο σημαντικό αγώνα, η ίδια βοηθός διαιτητή που σε προηγούμενο αγώνα στο ίδιο γήπεδο  έγινε αιτία τιμωρίας του ΑΡΗ για «άγνωστο υγρό» που την πιτσίλισε!!! Είναι προκλητικό να απαιτείται η εκκένωση μισής κερκίδας (και ο διαιτητής να ξεχνάει να το γράψει στο φύλλο αγώνα), να πραγματοποιείται η εκκένωση και όταν όλα είναι έτοιμα να ξαναρχίσει ο αγώνας και οι ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν αποχωρήσει ποτέ από τον αγωνιστικό χώρο, είναι στις θέσεις τους, η βοηθός διαιτητή να προφασίζεται «κρύωσε το τραύμα και ξαναπονάω» και να επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα!!! Η πρόκληση δε του θεατρινισμού είναι τέτοια, που εξαναγκάζει τον Αθλητικό Εισαγγελέα να παρέμβει και να διατάξει την «τραυματισθείσα» και με ψυχολογικά προβλήματα βοηθό διαιτητή να μεταβεί στο νοσοκομείο για να διαπιστωθούν-ανακαλυφθούν τα «τραύματά» της, «τραύματα» που αδυνατούσε να ανακαλύψει ο ιατρός του αγώνα. Ακόμη περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί η όλη συμπεριφορά του διαιτητή που σε ίδιο περιστατικό, σε άλλο όμως γήπεδο, βοήθησε το βοηθό του, Τρύφωνα, που δέχθηκε κέρμα στο κεφάλι, να σηκωθεί και να συνεχίσει να αγωνίζεται. Διαιτητή από τον οποίο ο ΑΡΗΣ έχει σοβαρότατα παράπονα για εσφαλμένη αντίληψη φάσεων ήδη από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Διαιτητή ο οποίος  αποδέχεται και επικαλείται ως λόγο διακοπής ενός αγώνα τραυματισμό που δεν προκύπτει ούτε επιβεβαιώνεται από κανέναν επιστήμονα ιατρό. Πολλές συμπτώσεις, δεν συμφωνείτε;

Οφείλουμε όλοι οι Αρειανοί να πάψουμε επιτέλους την καταστροφική ομφαλοσκόπηση και την εσωστρέφεια, να κλείσουμε τα αυτιά στους υστερικούς που ανακαλύπτουν αόρατους εσωτερικούς εχθρούς, και να συσπειρωθούμε διότι οι πραγματικοί εχθροί του ΑΡΗ καιροφυλακτούν και με την πρώτη ευκαιρία ξεσαλώνουν.

Σε ό,τι αφορά τον ανεγκέφαλο που εκσφενδόνισε το μπουκάλι, το Κλ. Βικελίδης πρέπει να βγει από τις επιλογές του και οφείλει  η ΠΑΕ ΑΡΗΣ να μεριμνήσει περί αυτού και πιστεύουμε ότι θα το πράξει".