Follow us on :

Pages

Έσβησε το «όνειρο» των πλέι οφ...

Απογοήτευση έχει επικρατήσει στις τάξεις του Άρη, καθώς η ομάδα έχασε και την τελευταία της ευκαιρία να μπει στα πλέι οφ.

Πριν από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες στον Άρη, καθώς η ομάδα έμοιαζε περισσότερο ενισχυμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Με τον Σάκη Τσιώλη στον "κίτρινο" πάγκο να έχει στα χέρια του ένα υλικό αρκετά καλό και ικανό, οι φίλοι της ομάδας, ήλπιζαν πως ο στόχος της πεντάδας είναι κάτι παραπάνω από ευφικτός.
Παρόλα αυτά, η "συνταγή" του έμπειρου τεχνικού δεν "βγήκε", ο Άρης βρέθηκε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας στις πρώτες αγωνιστικές της Superleague, και στη συνέχεια, ο Τσιώλης αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ να είναι ο αντικαταστάτης του.
Τα πράγματα μόνο καλύτερα θα μπορούσαν να πάνε, ωστόσο η άνοδος του Άρη αγωνιστικά, δεν ήταν ήταν τέτοια, ώστε να του εξασφαλίσει την είσοδό του στα πλέι οφ, προκειμένου να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ο Πρόμπιερζ αποδείχτηκε πως δεν είχε τη δυνατότητα, να οδηγήσει τους "κίτρινους" ψηλά στη βαθμολογία, και γι' αυτό έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μιχαλήτσιο να παίρνει στα χέρια του τα ηνία της ομάδας, μέχρι να έρθει ο επόμενος προπονητής.
Αυτός ήταν και ο Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος κατέφτασε στη Θεσσαλονίκη, ως ο γιατρός που θα έδινε στον Άρη, το "αντίδοτο".
Η "έκρηξη" του Νέρι Καστίγιο και τα συνεχή γκολ που πετύχαινε στο πρωτάθλημα, όπως επίσης και η ηγετικές εμφανίσεις των Ούμπιντες, Νέτο και Φατί, έδωσαν στην ομάδα νέα πνοή, και η άνοδος δεν άργησε να έρθει.
Ο Άρης επιτάχυνε τόσο ώστε να καταφέρει να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τα πλέι οφ, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει όλους τους τελικούς, προκειμένου να φτάσει στην υλοποίηση του στόχου, που μπορεί από το καλοκαίρι να έμοιαζε αναμενόμενος, ωστόσο στη συνέχεια έγινε πολύ δύσκολος.
Η ήττα από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΚ κόντρα στην Κέρκυρα, άνοιξαν τη βαθμολογική "ψαλίδα", και το όνειρο των πλέι οφ "έσβησε" για τα καλά πλέον, με τον Άρη να ελπίζει σε συνεχείς γκέλες των "κιτρινόμαυρων".
Παρόλα αυτά, τα κέρδη της ομάδας από έναν γρήγορο απολογισμό, είναι αρκετά. Ο Μάρκος Βελλίδης αντικατέστησε τον Μιχάλη Σηφάκη επάξια κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Γιαννιώτας και Κατίδης πραγματοποίησαν εμφανίσεις, που αν τις συνεχίσουν, θα τους φέρνουν όλο και πιο κοντά στο εθνόσημο.
Ο αεικίνητος Χαβιέ Ούμπιντες είναι παίκτης, ο οποίος προσαρμόστηκε γρήγορα στην ομάδα και τη βοήθησε πολύ να ανέβει, κάτι που μπορεί να επαναλάβει και στο μέλλον, ενώ ο Ρίκι Φατί, αποδείχτηκε και καλός σκόρερ, πέραν όλων των άλλων αρμοδιοτήτων του στον αγωνιστικό χώρο.
Σε περίπτωση που εντοπιστούν τα λάθη που κράτησαν πίσω τον Άρη, και διορθωθούν, αυτό το σύνολο κάτω από τις οδηγίες ενός έμπειρου τεχνικού όπως ο Μασάδο (ή ο Τσιώλης υπό άλλες συνθήκες), μπορεί να καταφέρει να εισβάλλει στην τετράδα του πρωταθλήματος.
πηγή : woop.gr