Follow us on :

Pages

ΠΑΕ ΑΡΗΣ Μια διοίκηση που κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της

Στην παρατήρηση των δρώμενων της τελευταίας τριετίας στην ΠΑΕ Άρης, η διαπίστωση -εκτός από εύκολη- ήταν και ανθεκτική στην αποκρυφιστική προσπάθεια αποδείξεως του αντιθέτου. Κι όμως, τα έξυπνα (ή αλλιώς και «έξυπνα») συναγωνίστηκαν τα αληθινά.
Τα τεκταινόμενα των τελευταίων σαράντα ημερών όμως, από την έκτακτη συνέλευση της Λέσχης, διαφοροποιούν το ισοζύγιο. Πλέον, τα αληθινά έχουν ξεπεραστεί από τα «έξυπνα» (ή αλλιώς και έξυπνα) κάνοντας την, ούτως ή άλλως διάτρητη στην παρουσίασή της- περιβόητη συμφωνία για τα χρήματα από το εξωτερικό, να αφορά (μέχρι τουλάχιστον το χρήμα να μιλήσει) την εξασφάλιση χρόνου για τη διοίκηση του Αθανασιάδη ενόσω το κλίμα της αμφισβήτησης αναδυόταν.
Μόνο που η εξέλιξη των πραγμάτων, με τις διαρκείς παλινωδίες που ακολουθούν το θέμα της εισροής κεφαλαίων στην ΠΑΕ, καταδεικνύει, ότι ο Αθανασιάδης και ο Κόντης δεν τα λογάριασαν καλά. Οταν ο ίδιος ο χρόνος προσφέρει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται τις ερωτήσεις (ούτε καν αυτές που τέθηκαν στο Βελλίδειο), αμφότεροι εμφανίζονται έκθετοι στη μέχρι στιγμής πορεία των γεγονότων.
Μαζί τους όμως, εκτίθεται το σύνολο της διοικητικής σύνθεσης της ΠΑΕ. Οι δυσκολίες άλλωστε στον τομέα της αδειοδότησης, αποτέλεσαν απλώς την κορυφή ενός διοικητικού παγόβουνου, στη βάση του οποίου τα προβλήματα ήταν και είναι συσσωρευμένα σε βαθμό επικίνδυνο. Ένα συμβούλιο σε πλήρη αποσύνθεση από το φθινόπωρο ακόμη, έδωσε δικαίωμα στον Κόντη να υπερβεί το ρόλο του, δράττοντας την ευκαιρία της ανεπάρκειας των συνδαιτυμόνων του, μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης ασφάλειας για τον ίδιο.
Τόσο, ώστε, να "φωτογραφίζει" την ικανότητα των αιρετών μελών του δ.σ. της ΠΑΕ (βλέπε δηλώσεις του περί άσχετων στις πρώτες μέρες της μετά-Πρόμπιερζ εποχής), όσο και να θέτει, μία εβδομάδα μετά τη συνέλευση του Βελλιδείου, ζήτημα αναδιάρθρωσης του σχήματος, με τον ίδιο σε θέση αντιπροέδρου.
Κίνηση ενδελεχώς μελετημένη από τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ, σε μία προσπάθεια ανίχνευσης προθέσεων στο χώρο των οργανωμένων οπαδών, αδιαφορώντας για τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε η δήλωσή του στο εσωτερικό των διοικήσεων ΠΑΕ και Λέσχης.
Μία σειρά περιστατικών το τελευταίο διάστημα άλλωστε συνηγορούν, ότι ο Κόντης από τις αρχές του χρόνου με την έγκριση(;) ή και ανοχή(;) του Αθανασιάδη όρισε εαυτόν ρυθμιστή των εξελίξεων, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, αλλά και στο σύνολο της λειτουργίας της εταιρείας.
Πρώτος που το διαπίστωσε ήταν ο Ντίμης Παπαϊωάννου. Ο ένας εκ των τεσσάρων νέων προσώπων στη διοίκηση της δεύτερης θητείας Αθανασιάδη και εκ των βασικών χρηματοδοτών το καλοκαίρι, μέσω ταμειακών διευκολύνσεων της ΠΑΕ, φέρεται να είχε οξεία αντιπαράθεση με τον Κόντη, όταν βλέποντας την καθυστέρηση στην εμφάνιση των χρημάτων από το εξωτερικό, εξέφρασε την αμφιβολία του για την ύπαρξη της εν λόγω συμφωνίας. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν το δεύτερο μεταξύ τους, μετά τη διαμάχη που είχαν στο χειρισμό του θέματος του Τσιώλη.
Δεύτερος που βρέθηκε σε θέση άμυνας απέναντι στον Κόντη ήταν -προ δύο εβδομάδων περίπου- ο Αντώνης Ζαμπέτας. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ εξέφρασε την άποψη, ότι για λόγους ευθιξίας του Άρη, ο νεαρός Τοπούζης θα έπρεπε να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα, μετά την κατάθεση της προσφυγής για 13.000 ευρώ και την ελευθερία του. Ο Κόντης αντέδρασε, επικαλούμενος ότι ο παίκτης θα διεκδικήσει το σύνολο του συμβολαίου του (περίπου 40.000 ευρώ), επιτέθηκε στον Ζαμπέτα και χρειάστηκε η παρέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας της ΠΑΕ προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τα λόγια του Κόντη «Να σηκωθείς να φύγεις, να γλιτώσουμε από σένα. Σε βαρέθηκα» αποτέλεσαν, σύμφωνα με παρόντες, τον επίλογο του επεισοδίου. Όσο για τον Τοπούζη μόλις πριν από λίγες ημέρες έλυσε το συμβόλαιό του, με τον Άρη να του καταβάλλει 16.000 ευρώ.
Στο μεσοδιάστημα των δύο επεισοδίων, ο Κόντης ανέπτυξε ηγετική συμπεριφορά σε κάθε χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης». Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του στο λογιστήριο, όπου ενημέρωσε το προσωπικό, ότι ο,τιδήποτε αφορά οικονομικά την ΠΑΕ, οι υπάλληλοι οφείλουν στο εξής να ενημερώνουν και να παίρνουν εντολές από τον ίδιο. Η ατάκα «α, έτσι σας είπε...» αποδίδεται στον Αθανασιάδη μόλις έγινε γνώστης του θέματος από τους ανθρώπους του λογιστηρίου…
Πάραυτα, ο Κόντης εξέπληξε σε μία από τις σχεδόν καθημερινές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις την τελευταία εβδομάδα, όταν επιχείρησε να αποποιηθεί οιαδήποτε ευθύνη στα τεκταινόμενα της ΠΑΕ δηλώνοντας, ότι ο δικός του ρόλος περιορίζεται απλώς σε ένα πλαίσιο προτάσεων και εισηγήσεων και επ’ ουδενί αποφάσεων. Θέση που στον κόσμο των επιχειρήσεων μπορεί να εκληφθεί ως αντιεπαγγελματική στάση ενός υψηλόβαθμου στελέχους, με μόνη πειστική δικαιολογία την παρακολούθηση μαθημάτων ζωής από τον...Homer Simpson: "Κάλυψέ με", "καλή ιδέα, αφεντικό", "έτσι το βρήκα όταν ήρθα!".
Πέριξ της Αλκμήνης ωστόσο, δεν το βρήκαν τόσο διασκεδαστικό. Απεναντίας, τόνιζαν την αντιδιαστολή στο λόγο του ίδιου ανθρώπου, που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες άνοιξε από μόνος του το ζήτημα της αναβάθμισής του σε θέση αντιπροέδρου. Στην αποκρυπτογράφηση της δήλωσης μάλιστα, δεν αποκλείστηκε η σύνδεση με τις εξελίξεις στο οπαδικό κίνημα της ομάδας.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, προσπαθεί να ισορροπήσει στη δοκό προβλημάτων, που καλείται να διαβεί ο Άρης. «Ολοι μου ζητούν χρήματα» και «τρέφομαι με τσιγάρο» είναι οι μόνιμοι επωδοί στο στόμα ενός αγχωμένου ανθρώπου, που κλήθηκε να ηγηθεί ενός δεκαμελούς συμβουλίου, το οποίο έχει να συγκεντρωθεί σε πλήρη απαρτία από τη μία και μοναδική φορά, τις πρώτες ημέρες της εκλογής του, πέρσι τον Ιούνιο.
Ακόμη και στους εντός έδρας αγώνες του Άρη, μέλη της διοίκησης αποφεύγουν είτε να βρίσκονται με τους υπόλοιπους στη διοικητική σουίτα του «Κλ. Βικελίδης», είτε ακόμη να μην εμφανίζονται στο γήπεδο. Οι λόγοι ποικίλουν. Από διατάραξη προσωπικών σχέσεων, άρνηση επιπλέον πίστωσης σε ζητήματα επιχειρηματικής συνεργασίας με την ΠΑΕ και απαίτηση άμεσου κλεισίματος καρτέλας 2.000 ευρώ, μέχρι και δυσαρέσκεια για μη εκπλήρωση συμφωνηθέντων όρων ταμειακής διευκόλυνσης σημαντικών ποσών.
Στο διαμορφωμένο εδώ και μήνες σκηνικό, ο Αθανασιάδης εμφανίζεται εγκλωβισμένος. Συνάμα και ανήμπορος να αντιδράσει, ακόμη και σε απαιτήσεις διατήρησης των προσχημάτων. Είναι παροιμιώδης, παρόντος του ιδίου, οι σκηνές που κατά καιρούς διαδραματίστηκαν στα γραφεία της εταιρείας, με πλέον πρόσφατη αυτήν της επίσκεψης του πρώην συνεργάτη, Καλσάδο. Επίσκεψη, που κατέληξε πρόωρα με την εκδίωξη του έχοντα ρόλο στις μεταγραφές των τελευταίων ετών Ισπανού, από ομάδα οπαδών.
Μαζί με τον Αθανασιάδη όμως, εγκλωβισμένοι παραμένουν και οι υπάλληλοι της εταιρείας. Έχοντας να λαμβάνουν οφειλόμενους μισθούς πολλών μηνών, το προσωπικό κουρασμένο από ανέξοδες υποσχέσεις, προχώρησε στις αρχές του χρόνου ακόμη και σε επιστολή προς τον Αθανασιάδη τονίζοντάς του το βιοποριστικό πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Στη συνάντηση που ακολούθησε μετά την από μέρους του παραλαβή της επιστολής, ο Αθανασιάδης αφού δήλωσε έκπληκτος για το μέγεθος της οφειλής, δεσμεύτηκε την σταδιακή αποπληρωμή τους. Εκτοτε και αναλόγως των εισπράξεων τις ημέρες των αγώνων, κάθε υπάλληλος λαμβάνει κάποιο ποσό έναντι…

πηγή : makthes.gr