Follow us on :

Pages

Η ανακοίνωση του Γιάννη Δαμιανίδη

Ο Ερασιτέχνης Άρης και η ΓΕΝΕΣΙΣ ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης κ.Γιάννη Δαμιανίδη να παραιτηθεί, κάτι που δε μπορεί να γίνει όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως υποστηρίζει ο ίδιος με ανακοίνωση του.

 «Αγαπητοί συναρειανοί,

Σχετικά με την υπ’ αρ. πρωτ. 126/10.04.2012 επιστολή που κατατέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ με την οποία ζητείται η άμεση παραίτησή μου (εντός τριών ημερών) τόσο από τη θέση του προέδρου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003, όσο και από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΕ, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Έχω εκφράσει κατ’ επανάληψη την επιθυμία μου να παραιτηθώ τόσο δημόσια, θέλοντας να ενημερώσω τον κόσμο της ομάδας, όσο και κατ’ ιδίαν προς εσάς τους μετόχους, αλλά και τον ΑΣ ΑΡΗΣ.
Σας υπενθυμίζω ότι με δική μου πρωτοβουλία, προσπαθώντας να βρω λύση στο διοικητικό κομμάτι και, επιθυμώντας να παραιτηθώ νωρίτερα, ζήτησα από τον πρόεδρο της ΚΜΑ να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας μπάσκετ.

Στις συναντήσεις που μεσολάβησαν έως την έκτακτη ΓΣ της ΚΜΑ, στις οποίες παρόντες ήταν: Οι μέτοχοι της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΜΑ και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ, συναποφασίσαμε ότι το καλύτερο για την ομάδα θα ήταν η παραίτησή μου να υποβληθεί μετά το τέλος των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Η επιθυμία μου αυτή μεταφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΚΜΑ, όπου διαβάστηκε η απόφαση όλων να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία, δεδομένης της παραίτησής μου, θα προετοίμαζε το έδαφος για το επόμενο διοικητικό σχήμα.

Όσον αφορά την παραίτησή μου από τη ΓΕΝΕΣΙΣ, όπως γνωρίζετε, λειτουργικά θέματα που έχουν άμεση επίπτωση στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003, αλλά και ο νόμος περί ανώνυμων εταιρειών δε μου επιτρέπουν να παραιτηθώ άμεσα, δεσμεύομαι όμως σε εσάς, αλλά και δημόσια, ότι θα κινήσω όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή αντικατάστασή μου ως μέλος της ΓΕΝΕΣΙΣ δίχως την παραμικρή αρνητική συνέπεια.

Θέληση όλων μας είναι ο ΑΡΗΣ να υπάρχει και στο μέλλον, να διατηρήσει την αίγλη του και να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η λογική και η Αρειανή αλληλεγγύη επιβάλλουν, πριν από κάθε δημοσιοποίηση ενεργειών, να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Δε σας κρύβω ότι η δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός εσωτερικού εγγράφου του ΑΡΗ με θλίβει, από τη στιγμή που οι αποφάσεις αυτές έχουν από καιρό ληφθεί από κοινού. Το αντιπαρέρχομαι, όμως, και με γνώμονα ότι έχω υποχρέωση καταστατικά, αλλά, κυρίως, απέναντι στον κόσμο του ΑΡΗ να εξασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, συγκάλεσα, όπως μου υποδείχθηκε, παρουσία του νομικού συμβούλου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003 κ. Σπύρου Χριστοφορίδη, έκτακτη ΓΣ στις 7 Μαΐου 2012, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την, κατά το δυνατό, ομαλή διαδοχή στη διοίκηση της ομάδας.

Καλώ, παράλληλα, στο διάστημα που μεσολαβεί ως την έκτακτη εξαγγελθείσα Γενική Συνέλευση, τους μετόχους της ΚΑΕ, αλλά και όσους θα αποτελέσουν τα μέλη του επερχόμενου ΔΣ της ΚΑΕ και θα έχουν την έγκρισή τους, ώστε να τους ενημερώσω αναλυτικά ως προς όλες τις εκκρεμότητες (οικονομικές και διοικητικές) που προέκυψαν κατά το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό ότι ο νόμος δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα σύγκλησης αυτόκλητης καθολικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων χωρίς την τήρηση καμίας χρονικής προθεσμίας.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10.04.2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ»