Follow us on :

Pages

Επιβάλλεται να ενισχυθεί !

Απόδειξη αφοσίωσης αποτελεί η παρουσία (περίπου) πέντε χιλιάδων φιλάθλων του Αρη σε φιλικό αγώνα στη καρδιά του Αυγούστου και προπαραμονή της Παναγίας.
Απόδειξη αφοσίωσης αποτελεί ενδεχομένως και η άρνηση συμβιβασμού με την κακή εικόνα που παρακολούθησαν και φυσικά, η αδιάκοπη υποστήριξη μιας ομάδας που δεν εμπνέει, δεν μπορεί, δείχνει αδύναμη να διατηρήσει τα κεκτημένα. 
Διότι, αυτή η... παράσταση ανέβηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης στο φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια.
Σύμφωνοι, η δωρεάν είσοδος στοιχειοθέτησε ένα επιπλέον κίνητρο. Από την άλλη πλευρά όμως, ο Αρης (μέχρι στιγμής) έχει σκοράρει μόλις δύο φορές στα επτά (συνολικά) φιλικά παιχνίδια που έδωσε με φυσικό επακόλουθο να μην έχει κερδίσει ούτε ένα. 
Αναφέρουμε τα παραπάνω γιατί, άπαντες έφυγαν πολύ προβληματισμένοι από το Χαριλάου. Ηξεραν τι επρόκειτο να παρακολουθήσουν, έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η τωρινή ομάδα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις ομάδες της τελευταίας εξαετίας που διέθεταν ποιότητα και πλούσιο ταλέντο.
Θα πει κανείς... "πώς είναι δυνατόν να ικανοποιεί η βιτρίνα (η ομάδα δηλαδή) όταν βαθιά μέσα του το μαγαζί είναι ρημαγμένο και εγκαταλελειμμένο;». Δεν θα έχει άδικο. Η τωρινή βιτρίνα του Αρη, είναι σχεδόν ανάλογη της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη ΠΑΕ.
Απέναντι σε μια μέτρια ομάδα όπως είναι η Βέροια, ο Αρης δεν είχε τη δύναμη να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη. Ουδείς αμφισβητεί τη διάθεση, την μαχητικότητα των παικτών, αλλά δεν φτάνουν. Μια. χούφτα από αυτούς μάλιστα, διαθέτουν πλούσιο ταλέντο το οποίο βυθίζεται στην. αγωνιστική δίνη, λόγω έλλειψης των καθοδηγητών, των ηγετών, των έμπειρων. 
Κάποιοι άλλοι ξαφνικά απέκτησαν πρωταγωνιστικό ρόλο, μη έχοντας τέτοιου είδους καθήκοντα στο πρόσφατο παρελθόν, αγωνιζόμενοι μάλιστα σε ομάδες πολύ κατώτερου επιπέδου σε σχέση με αυτό του Αρη. Και το αποτέλεσμα φάνηκε στο γήπεδο.
Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Ο Αρης δεν χρειάζεται (απλά) ενίσχυση. Είναι αναγκαία η προσθήκη ηγετών που θα έχουν τις αντοχές για να κουβαλήσουν στις πλάτες τους και τους υπόλοιπους. Είναι αναγκαίο να «βγει» η επιλογή του Πουλίδο για να «στρώσει» την αμυντική γραμμή της ομάδας. Απαιτείται έμπειρος στόπερ που θα συμβάλλει ώστε άπαντες να διατηρούν τις θέσεις τους και για να υπάρχει αγωνιστική πειθαρχία.
Για να αποφευχθεί σταδιακά το φαινόμενο εγκατάλειψης θέσεων, δίχως ουσιαστική αιτία, όπως συμβαίνει κατά κόρον. Θα έπρεπε. χθες να είχε αποκτηθεί ένας αμυντικός χαφ που θα έχει όμως και την ικανότητα να προωθήσει παιχνίδι, διότι σε αυτή τη περίπτωση πρέπει πάση θυσία να προστεθεί στο ρόστερ κι ένας δημιουργικός χαφ. Ο Αρης δεν έχει, με φυσικό επακόλουθο να μην έχει κατοχή της μπάλας, να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. 
Κυρίως όμως, για να βοηθήσουν και κάποια νέα (πολύ) ταλαντούχα παιδιά όπως ο νεαρός Σουνάς που κέρδισε τις εντυπώσεις απέναντι στη Βέροια. Όταν όμως η άμυνα της Βέροιας προσαρμόστηκε επάνω του, ο «μικρός» εξαφανίστηκε για να επανέλθει με το όμορφο γκολ που πέτυχε. 
Πέραν τούτου, ο Αρης δεν είχε ούτε ένα στοιχείο που απαιτείται να διαθέτει κάθε ομάδα που θέλει να πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ανάπτυξη, δημιουργία, αναχαίτιση, κατοχή μπάλας, transition game, κράτημα μπάλας.
Στο κομμάτι της επικοινωνίας, είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν πολλά προβλήματα. Διότι, δεν είναι τόσο εύκολο να επικοινωνούν παίκτες που δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, αγωνίζονταν σε υποδεέστερα πρωταθλήματα και ομάδες, δεν είναι τόσο απλό να αφομοιώσουν τους κανόνες του παιχνιδιού στη μεγάλη κατηγορία. 
Χρειάζονται χρόνο, αλλά ο Αρης δεν τον διαθέτει. Απαιτεί τουλάχιστον ένας ικανός σέντερ φορ που θα πατάει περιοχή, θα απασχολεί την αντίπαλη άμυνα, θα ανοίγει τους χώρους για τους υπόλοιπους και θα μπορεί να «εγγυηθεί» συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων. Κι αυτός είναι απαραίτητο να αποκτηθεί άμεσα.
Καταλήγοντας, ο Αρης καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να διατηρήσει το κεφάλι του πάνω από την επιφάνεια του νερού. Δηλαδή, να μην χάσει την κατηγορία ελέω χρεών. Σε αυτό το τραγικό σημείο έχει φθάσει. Βρίσκεται σε επίπεδο όπου δεν έχει τη πολυτέλεια να κοιτάξει τι θα συμβεί έπειτα από δύο μήνες, διότι δεν είναι σε θέση να ξέρει τι του ξημερώνει.
Εφόσον όμως καταφέρει και διατηρήσει τα αυτονόητα ξεπερνώντας (προσωρινά) τους οικονομικούς σκοπέλους, θα αδικήσει τον εαυτό του και την προσπάθειά του, αν δεν θωρακιστεί αγωνιστικά. Ασφαλώς και λείπουν οι οικονομικές δυνατότητες. Σαφέστατα, μια υπερχρεωμένη ομάδα - ανεξαρτήτως brand name και δημοτικότητας - δεν είναι τόσο ελκυστική. Αλλά (... διάβολε) για το ελληνικό πρωτάθλημα μιλάμε, το επίπεδο είναι τόσο χαμηλό όπου πολλαπλασιάζει τις περιπτώσεις παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
sport.gr