Follow us on :

Pages

Ένταση και αποχώρηση Ιωαννίδη

Την αποχώρηση του Γιάννη Ιωαννίδη από το στούντιο της εκπομπής «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ προκάλεσε η ανάγνωση από τον παρουσιαστή, Κυριάκο Θωμαΐδη, αποσπάσματος του αθλητικού νόμου του 2006, βάσει του οποίου απαγορεύεται η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων μέσα στην ίδια σεζόν!

Ο Ιωαννίδης προέβη σε κατηγορηματική διάψευση των όσων έχουν λεχθεί περί παρεμβάσεων του στο έργο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και στις εκλογές της ΕΠΟ, ενώ υπεραμύνθηκε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας ότι το καταστατικό της ομοσπονδίας δεν μπορεί να το πειράξει ο νόμος του κράτους.


«Δεν χρειάζεται να μου κάνετε μάθημα νόμων. Αυτά δώστε τα στη ΕΠΟ, δεν θα περνάτε τη γραμμή που θέλετε εδώ πέρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία απόφαση της ΕΠΟ, αν διαφωνείτε, φωνάξτε τους να τους το πείτε. Ξέρω τους νόμους πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά. Είμαι πολύ διαβασμένος. Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Πολιτείας. Καμία», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του πριν αποχωρήσει αιφνιδίως λίγο πριν το τέλος της εκπομπής!

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης:

Για τις καταγγελίες του μέλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ειρήνης Μαρούπα, ότι ο ίδιος ζήτησε μέσω τρίτου «να κάνουν τα στραβά μάτια» για τα πιστοποιητικά στις ΠΑΕ: «Αν δεν ζητήσει συγνώμη η κυρία Μαρούπα, θα της κάνω αγωγή. Την έχει ήδη καλέσει ο αθλητικός εισαγγελέας. Κανένας δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ούτε που ήξερα κάποιον από την ΕΕΑ. Δεν πήγα ποτέ να τους δω. Εγώ δεν παρεμβαίνω πουθενά. Ακόμα και για τις εκλογές της ΕΠΟ που είπαν, εγώ ποτέ δεν ανακατεύτηκα με εκλογές ομοσπονδιών».

Για τις περιορισμένες –πλέον- αρμοδιότητες της ΕΕΑ: «Το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο. Η πολιτεία πρέπει να ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον. Ο νόμος λέει ότι το καταστατικό της ΕΠΟ υπερισχύει του νόμου. Δεν μπορεί η πολιτεία να ανεβοκατεβάζει ομάδες (σ.σ. αναφερόμενος στις περσινές αποφάσεις της ΕΕΑ για Βόλο, Καβάλα). Μόνο η ΕΠΟ μπορεί να παίρνει αποφάσεις γι' αυτά».

Για την υπόθεση των στημένων αγώνων: «Η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη και περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Για την αθλητική δικαιοσύνη και τη διαιτησία: «Θέλω το ποδόσφαιρο να έχει τακτικούς δικαστές. Γενικώς, πρέπει τα όργανα να είναι ανεξάρτητα, τόσο στην αθλητική δικαιοσύνη όσο και στη διαιτησία. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα του Βασάρα για να δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα. Ενώ δεν έλεγε κανείς μέχρι τότε κάτι για εκείνον, μόλις ανέλαβε μια θέση ευθύνης έπεσαν όλοι να τον φάνε».

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Βάσει αυτοδιοίκητου, δεν μπορούμε εμείς να αλλάξουμε το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και να ψηφίζουν τα σωματεία. Ας το κάνουν μόνοι τους. Εγώ πάντως θεωρώ ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχει περισσότερες ψήφους».

Για τη βία: «Για να αντιμετωπιστεί η βία πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους. Η βία προκαλείται από τις δηλώσεις παραγόντων, προπονητών, απ' τους τίτλους των εφημερίδων κτλ. Δεν πρέπει να υπάρχει ένταση και δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά».

Για τα κίνητρα στους αθλητές: «Όποιος έχει άντερα να το λέει κάναμε λάθος. Κι εγώ λέω κάναμε λάθος που κόψαμε τα κίνητρα και τώρα αμέσως είπα στον αρμόδιο υπουργό τον κύριο Αρβανιτόπουλο να το ξαναδούμε το θέμα. Θα πρέπει τα παιδιά να μην είναι αγράμματα αλλά αντίθετα να μπαίνουν στα πανεπιστήμια και να παίρνουν την μόρφωση που πρέπει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν ξανά μερικά κίνητρα για όλους», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι στο εξής τα σωματεία που αναπτύσσουν τον αθλητισμό θα παίρνουν απευθείας επιχορήγηση χωρίς την μεσολάβηση της οικείας ομοσπονδίας».

Για το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά: «Ο Άγιος Κοσμάς παραμένει στον αθλητισμό και δεν θα πειραχτεί καθόλου, διότι δεν υπάρχει άλλος χώρος άθλησης. Γνωρίζω ότι είναι αφύλακτος ο χώρος (σ.σ. σε παρατήρηση ότι εντός του αθλητικού κέντρου γίνεται εμπόριο αναβολικών) και θα βάλω σεκιούριτι, γιατί δεν μπορεί να μπαίνει μέσα ο καθένας».

Για την παιδεία σε σχέση με τον αθλητισμό: «Πιλοτικά θα δημιουργήσουμε τρία αθλητικά σχολεία που θα λειτουργήσουν από το 2013. Ένα θα είναι στην Αθήνα, ένα στον Πειραιά και ένα στη Θεσσαλονίκη». 

thesporters.com