Follow us on :

Pages

Μέταλλο έχει, ταυτότητα δεν έχει

Δεύτερη ξαφνική ήττα σε ισάριθμους αγώνες για τον ΑΡΗ, από την Καλλονή στο ΧΑΡΙΛΑΟΥ(0-2)!!!
Οι κίτρινοι ξεκίνησαν δυνατά, πίεσαν τον αντίπαλο, προβλημάτισαν την αντίπαλη άμυνα σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς όμως να πετύχουν κάποιο τέρμα που θα τους ελάφρυνε περισσότερο τα πόδια. Σε μία ακόμα ανύποπτη φάση, στημένη για την ακρίβεια, όπως ακριβώς στη Ριζούπολη, από την ίδια πλευρά και σχεδόν στο ίδιο λεπτό (στο 11' σήμερα στο 13' την πρώτη αγωνιστική), δέχτηκε το γκολ που έκρινε ουσιαστικά την έκβαση του αγώνα.
Εν συνεχεία ο ΑΡΗΣ ,προσπάθησε να ανακάμψει, βυθίστηκε όμως καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ καλά την καταστροφή, για να παγώσουν παιχνίδι και να πάνε με πλεονέκτημα στο ημίχρονο.
Με την ανάπαυλα οι κιτρινόμαυροι, επεχείρησαν να βγουν εκ νέου μπροστά, να πιέσουν χωρίς όμως πολλά αποτελέσματα, αφού ο Μανιάς κι ο νεοεισελθών Αγγελούδης, βρισκόταν συνεχώς πίσω από τα στόπερ, με αποτέλεσμα η όποια μπαλιά πήγαινε να τους βρει Ανακοβόταν με περίσια ευκολία. Δημιουργήθηκαν βέβαια κάποιες φάσεις από μερικά κενά στην άμυνα της Καλλονής, χωρίς όμως να υπάρχει η ανάλογη διάθεση για να μπει η μπάλα στα δίχτυα.
Ουσιαστικά το παιχνίδι κύλησε έτσι ως το τέλος του. Ο ΑΡΗΣ φάνηκε κουρασμένος στα τελευταία 15 λεπτά και δεν είχε δυνάμεις για το κάτι παραπάνω. Το αποτέλεσμα ήταν με μία κόντρα επίθεση της αντιπάλου ομάδος να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.
Κατά κοινή ομολογία ο καλύτερος παίκτης για τον ΑΡΗ, ήταν ο Ηλίας Σταυρόπουλος ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που χειροκροτήθηκε από τους περίπου 13.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο!!!
Η αμυντική γραμμή λειτούργησε σωστά στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σίγουρα δεν έχει βρει ακόμα το ταίρι του στα χαφ, ενώ ο Έλσνερ δεν υπήρχε στο γήπεδο και σίγουρα αποτέλεσε την λάθος επιλογή του αγώνα από τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Φυσικά στοίχισε στην ομάδα ένα ημίχρονο όπως και ο Ίμπε την πρώτη αγωνιστική.
Στην επίθεση μοναδικός εκφραστής των περιπτώσεων με ουσία, προήλθαν από τον "πιτσιρικά" Σταυρόπουλο.
Πέρα από τις δηλώσεις του κ.Χατζηνικολάου, του Κύργια και τις αντιδράσεις του κόσμου έξω από τ' αποδυτήρια θα ήθελα να πω τα εξής.
Ξέρω πως η υπομονή εξαντλείται εύκολα, γνωρίζω πως λείπει ένας τίτλος από το τμήμα αυτό του συλλόγου εδώ και δεκαετίες, πως η οικονομική κατάσταση επηρεάζει σε κάποιο βαθμο, ΑΛΛΑ!!!!
Το ρόστερ αποτελείται από παίκτες που πρέπει να σηκώσουν το βάρος μια ολόκληρη χρονιά σ' ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων. Ήρθε καινούριος προπονητής και σίγουρα δεν θα αλλάξει τίποτα από τη μία μέρα στην άλλη. Το πιο σίγουρο είναι πως δεν θ' αλλάξει τίποτα αν μαζευτούμε 20.000 προπονητές και έχουμε να πούμε 20.000 απόψεις. Εξάλλου όλα αυτά είναι γνωστά, το θέμα είναι να τα έχουμε στο μυαλό μας και ν' αφήνουμε την όποια δυσκολία πίσω.
Ποιος μας είπε άλλωστε πως η χρονιά θα ναι εύκολη. Ποια θα είναι η χρησιμότητα αν αλλάξουμε προπονητή;
Άποψη μου είναι πως με μία ενδεχόμενη αλλαγή τεχνικού όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή!!!Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς. Το γκολ μπήκε από στημένη φάση. Χωρίς να αντιμετωπίσουμε οργανωμένη επίθεση. Πάσχουμε εκεί;ΝΑΙ!!!Στη γενικότερη λειτουργία όμως όχι και τόσο όσο να λέμε πως ο προπονητής έχει τις τεράστιες ευθύνες!!!
Επίσης θεωρώ πως ο ΑΡΗΣ, έχει το καλύτερο ρόστερ από όλες τις ομάδες πλην Ολυμπιακού!!!! Και βγάζω εκτός τους Ίμπε και σίγουρα τον Έλσνερ.
Συνιστώ ηρεμία, υπομονή και στήριξη στην ομάδα.Δεν τέλειωσε και δεν άρχισε ΤΙΠΟΤΑ!!!!Είμαστε ακόμα στην αρχή.
ΑΛΛΑ, θέλω να δώσω και μια συμβουλή. Καλό θα είναι να έχουμε βλέψεις για ψηλά από την επόμενη χρονιά!!!Φέτος ότι και να ρθει καλώς να ρθει!!!Σκοπός είναι να αποκτήσει ταυτότητα σαν ομάδα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορούμε να πούμε που θα καταλήξει!!!
Υ.Γ.Πριν από τη σέντρα κατατέθηκαν δύο στεφάνια εις μνήμη των αδικοχαμένων Άγγελου Τσιπούρα, από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Καλλονής κ.Ορφανόπουλο και του Στέλιου Γελαστού από τον αντιπρόεδρο της ΚΜΑ κ.Φουρλίγκα και του ταμία της ΚΜΑ κ.Τατάκη!!!
                                                                                                   
        Αριστοτέλης Δεληγιάννης